tisdag

idag drack jag kaffe för första gången på jaa, måste vara typ tre veckor. men man mår så himla bra utan kaffe! gröny te mår man mycket bättre av. slippa den där känslan som kaffe ger, typ att det smakar illa i munnen efteråt och man typ känner sig unken. grönt te gör att man känner sig som hälsan själv, bra för ämnesomsättningen och inte koffeinspeedat som kaffe. nej kaffevanan ska bort, nån gång ibland bara får det bli.






nu ska jag plugga ett par timmar, kl 12 ska jag på step och sen ska jag nog ta en runda på gymmet också. och sen ikea med mamma & mormor.

morgonpromenad

gud vad segt det kändes att behöva gå upp alls i morse, ville bara ligga kvar under det varma täcket men ska man gå morgonpromenad kan man ju inte vänta till lunchtid liksom. och sen när man väl kommer upp och ut så är det ju så skönt, nu var det verkligen höstigt, fullt med fallna löv i hela promenaden och sol.

ska aldrig mer säga att jag inte tycker om hösten!


ääääntligen

åh det kommer bli en vecka av lycka. säsongsstart för desperate housewives på tisdag och så säsongsstart för du är vad du äter på torsdag. jag kommer sitta bänkad framför tvn kan jag lova.

och så iofs massor att plugga, men ändå att få plugga hemifrån och kunna gå iväg och träna precis när man vill. längtar ihjälp mig efter att träna, har fan suttit stilla en vecka nu snart. jobb idag, kanske ska ta en promenad först och få lite luft.

med föd upp hela sverige på pomme bara gör det

en sak stör jag mig på. när man går ut nånstans och äter, vi gjorde det igår, så finns det fan aldrig några alternativ utan typ pomme, klyftpotatis, ris. inte så lätt att hitta nåt bra att beställa då om man inte vill äta sånt, eller om man reducerar intag av kolhydrater som jag gör. som alla som äter GI eller LCHF. och det är ju massa som gör det. då finns det alltså ingen bra mat eller? typ med kött, fisk eller kyckling, sås och nån ordenlig sallad, eller wokade grönsaker. då är det enda alternativet att beställa en sallad, och dom är oftast inte speciellt goda typ bara lite salladsblad, tomat, gurka, ingen variation + man blir inte mätt och man kanske vill ha kött med.

kan det inte finnas nåt som motsvarar vegetariska rätter eller? typ samma som såna bara att man får t ex kyckling istället för pastan. eller nåt vad som helst bara man kan gå ut och äta och ändå äta nåt som funkar för sån kost..

fredag kväll

det finns inga bättre kvällar än fredagkvällar.
snart ska vi på bio och se Patrik 1,5. hoppas den är så bra som alla säger.

aa juste en sak till. kan jag få slippa bo i sverige tack?



kort kort

så skönt att äntligen må bättre.
idag kom jag på att det är inte så jäkla snyggt när man har haft page med kortare hår baktill och längre fram och sen låtit det växa ner utan att jämna till det. det såg ju inte klokt ut. så idag gick jag och klippte mig, nu är det kort igen och framförallt jämnt. får se vad jag ska göra med det.

kollade nyss på scrubs, avsnittet när carla blir gravid och den fina scenen i slutet när alla är så glada och hon typ glad-gråter. åh jag blir så rörd av sånt på tv och min livmoder är nog knäpp för det slutar med att jag sitter i soffan och bara bu-hu jag vill också haaa! haha.

(malin kan du inte skicka lite skräckhistorier till mig med jämna mellanrum om vilka hemska saker dina barn gör så jag blir avskräckt igen)

days of our lives

Våra bästa år - hur kunde den serien ens få sändas?
just nu ligger tre personer på en flotte och försöker komma undan en skitstor våg för att en vulkan har exploderat, förra gången jag råkade slå på tvn mitt i det så var det en tiger som hade rymt. haha man bara garvar ju åt serien.

det är ju så man önskar att jerry springer show var på istället så man i alla fall fick se lite tjockis-slagsmål.

åh gud jag hatar pernilla wahlgrens hårfärgsreklam också. fyfan. det var ju rätt skönt när vi inte hade alla kanaler ändå. i alla fall så börjar Oprah nu, hon är ju för bra.


såhär då?

Det finns inget en person med IBS hellre vill, än att förklara vad det är och vad det innebär en gång, och bara en gång! Tråkigt nog förstår inte folk första gången. Eller så tror dom att det är ett temporärt problem som går över till nästa gång. Så man blir tvungen att ta upp det igen..och igen...och igen..

IBS är en funktionell magsjukdom, vilket innebär att magen och tarmarnas funktioner inte fungerar som hos en "normal" person. Hela mag-tarmkanalen kan ha ett felaktigt rörelsemönster, alltså en störd funktion i tarmens nervsystem och muskler. Magen fungerar helt enkelt inte som den ska. Även matspjälkningen fungerar dåligt vilket resulterar i kramp, illamående, smärta och uppsvälld mage efter måltid.  

Att leva med mage och tarmar som inte fungerar som de ska innebär också en osäkerhet där man inte vet från den ena dagen till den andra hur man kommer att må. Arbete, familjeliv, socialt umgänge, fritid och ekonomi påverkas. Stress gör symtomen värre, därför mår man bäst av regelbundna tider, miljöer man är trygg i och att inte ens vardag förändras. Många tycker att det är svårt att få omgivningen att förstå hur dåligt man mår när det inte syns utanpå. De personer som lever med IBS är i behov av stöd för att hantera vardagen. Känslan av att vara annorlunda och upplevelsen av att dra sig ur det sociala livet mot sin vilja kan medföra stor social isolering.

Jag kan inte kontrollera hur ofta jag mår dåligt. Skulle jag inte lägga ner så mycket tid på att må bättre skulle jag vara dålig oftare. Så snälla, anklaga mig inte för att "alltid må dåligt". Det gör inte saken bättre. och Ifall jag inte känner för att vara med någon, så betyder det just ingen alls, inte dig personligen.

dag 3

nu börjar jag fan bli riktigt, riktigt trött på att vara sjuk. alltså jag MÅSTE till skolan imorrn så jag får veta vad vi har för hemuppgifter över nästa vecka. skulle ju vara bra att vara helt kry tills imorgon alltså, så att jag kan jobba helgen.

jag som hade massor av roliga grejer jag ville träna den här veckan. det vart ju inget av det. tur att det är distansplugg nästa vecka så jag kan gå och träna precis när jag vill. då kommer jag vara ännu mer peppad efter att ha legat inne så länge, det är ju a good thing.

fan emelie, var du tvungen att kläcka den där fjällen-grejen? nu har jag vart skitsugen på en fjälltripp ända sen dess, oss susa fram i backen (eller ja, typ stå nedanför backen och vänta in D) haha. weeell. jaja.

hatar att vara sjuk

halsont, genomförkyld, feber.
ont i nacken, ryggen.
spränghuvudvärk.
kan inte sova för huvudet spricker.
jävla oflyt.

smart? tack gerd, det är det aldrig nån som kallat mig förut

jag har bara min blogg för att kunna skriva av mig och typ hålla koll på mitt eget liv. egentligen borde jag ta bort den för det blir bara depp i den hela tiden men vart ska jag då skriva av mig.

iallafall så ringde hilta förut såhär på min sjuka dag, vi pratade och pratade om allt och alla i säkert en timme, det är så skönt med såna som man träffar jättesällan och bara har sporadisk kontakt med men som man ändå kan snacka om allt med så fort man hörs och det typ känns som det var igår man umgicks. hon bjöd mig på fest på lördag med, jag vet inte, det skulle vara kul, men sen.. jobb och allt i helgen. men jag borde kanske göra nåt kul med. dricka lite vin och träffa folk har ju ingen dött av.

nej, back to bed, ska lägga mig och läsa eller sova.


stackars stackars mig

fan. kände att det började komma halsont igår i skolan, kände mig typ seg också men tänkte att det går säkert över. men icke. när vi gick och la oss fick jag ta på mig sockor, pyjamasbyxor och tröja + mitt täcke + simons täcke + att han fick hålla i mig och båda täckena. sen somnade jag och vaknade på natten helt tjock i halsen och helt igentäppt i näsan. så klockan sex när jag skulle gått upp var det bara att somna om, vakna vid halv tolv idag och mår fortfarande apa, ont i huvudet och värk i nacken med.

och jag blir så stressad när jag är sjuk och missar massa, om jag missar imorrn kväll med så kommer jag ha missat skitmycket känns det som. men jag kan ju inte massera när jag är sjuk heller.

och åååhh det värker i ryggen med, jag vill att det ska knäcka till men det går inte för jag är för stel i hela nacken... bajs att må dåligt..

trasig

det är som om man krymper inuti varje gång man går ur ett plan på arlanda. smygande kommer den där obehagskänslan tillbaka igen, mitt liv som bara krymper och krymper..

och så min jävla mage som jag aldrig kan lita på.
jag kan aldrig planera framåt.
jag kan aldrig vara säker..
jag bara.. lever begränsat.

en vecka nu, fem dagar med bestämda tider jag måste klara av. och sen jobb i helgen. jag vill klara av skolan, orka med.. hur gör man, hur andra som har det såhär?

min måste-lista är skitlång

huvudvärk huvudvärk huvudvärk.
två dagar i rad, varför??

stress probably. massa plugg måste med till turkiet. det blir mer plugg-semester än slapp-semester känns det som men jag pallar inte att hamna efter redan i början..

nae nu lägger jag ner.


september suger

det är verkligen höst nu. när jag kom från tåget var det mörkt, kallt och regnigt och 25 minuter tills spårvagnen skulle komma så jag fick gå hela vägen hem i regnet. sen la min mp3 av så jag var kall, blöt, tjurig och utan musik.

tjejerna i klassen var och åt på indisk restaurang efter skolan, supergott men min mage tackar mig inte för att maten var så starkt kryddad. det är ju svårt att knalla in på en indisk restaurang och be om barnmats-nivå på såsen liksom.

nu fick jag världens sötsug och eftersom vi inte har nåt onyttigt hemma så får jag sitta och hetsäta simons crunchy-müsli. sån där skitsöt müsli som är typ godis som jag inte brukar äta men jag tänkte att det får funka som substitut när jag får sockerbehov eftersom jag inte äter kolhydrater i maten.

nu ska jag sova sönder tills klockan ringer 05.45 imorgon och det är dags för skola igen.

me myself and i

jag hatar mina dåliga dagar. och jag blir så trött för jag trodde fan det skulle gå bra idag.
men sen när jag stod i kassan själv så känner jag hur det börjar krampa i magen, jag blir kallsvettig och yr, tårar i ögonen och bara tänker helvete jag är helt själv här. ropar i högtalarna på personal och så fort erik kommer in så går jag in bakom och sätter mig på golvet och bara fattar inte hur jag ska orka fem timmar till. fick inte tag på någon som kunde hoppa in och bara visste att om en timme går andra kassatjejen hem och jag blir ensam och paniken blir bara värre. jag typ bara mumlar nåt och går ner i omklädningsrummet och tårarna rinner hela tiden och jag kan inte sluta andas skitfort och så blir jag bara ännu mer uppstressad..

som tur är har jag en jättesnäll pojkvän som kommer och är där med mig tills jag slutar på kvällen. min underbara äskling. och ola som sa att han kunde komma ut till mig och täcka upp om det blev värre. jag vet ju att allt löser sig men när jag känner att jag börjar krascha och jag bara vet att det inte finns en enda som kan komma in och jobba så svartnar det för hela synen på mig..

jag är inte som jag brukar längre..
hate it..

nu gråter änglarna i himlen...igen

gud så hopplöst. en blick ut så tappar man fan lusten för allt.

fast det är ju ändå rätt okej att jobba när det är skitväder. det är så lugnt så jag sitter mest och läser skvallertidningar och fördriver tiden. fast snart ska jag läsa lite grundmedicin och kolla på lite instuderingsfrågor. kanske få nåt gjort.

känner mig så kluven om ikväll. egentligen vill jag bara mysa inne och kolla på nån film och ta det lugnt, men eftersom jag har blivit en riktig enstöring och det faktiskt är rätt länge sen jag gjorde nåt socialt med mina vänner så kanske jag borde dra till Ida och hänga med dom ut. nån som känner sig manad att fatta beslut åt mig kanske?


frisk som en nötkärna

jag hatar att vara i oform. mådde bra hela dagen, ätit bra, druckit bra, sen när jag var på väg hem bara PANG. helt seg och konstig. sprang iväg till friskis ändå för att jag inte ville missa att hinna träna idag men efter knappt halva passet var det bara att traska hem igen för att kroppen bara säger ifrån att i helvete heller du ska inte träna.

blandade två påsar samarin och drack upp det för att må bättre men nu håller jag på att hicka upp maginnehållet istället. haha så fräscht.. inte.

torsdagkväll

tittar på Bridget jones dagbok för femtiotusende gången. och kan inte bestämma för mig om jag gillar Cleaver eller mr Darcy mest. i scenen när dom slåss. och så när dom ska skåla för Mark och hans fästmö och brigdet är så jävla söt och bara NO! rätt ut. jag kan inte tröttna på dom filmerna för dom är så himla mysiga.

imorgon är det teori vilket är lite bra för att kroppen behöver nog vila. nu ska jag läsa lite om anatomi och försöka få nåt grepp om vad kursen handlar om. kolla igenom csn blankett. sånt kul.


hej hej hemskt mycket hej

jag är helt slut, vi har övat på att massera varandra hela dagen. kommer nog att känna av det här i kroppen imorrn, både att man själv har blivit knådad på en hel del och att man känner hur mycket det faktiskt belastar kroppen att massera någon annan.


är ute i lilla loddby nu för en av dom allra sista gångerna. ska ta en kvällspromenad, sen duscha av mig för jag är helt oljig i håret och typ kladdig så det räcker och blir över. sen sova här inatt för imorgon ska jag till dietisten och utreda mig själv och min intoleranta ibs-mage lite till.


if walls could talk they'd tell you all about how much I break apart

jag vill ju det här, jag vill inte ge upp, jag vill göra det jag tänkt.

men sen kommer mina hjärnspöken igen och säger det går inte, du klarar det inte, du har inte en chans, ge upp och fatta att du ska leva ditt liv innanför fyra väggar för nåt annat klarar du inte av eller hur?

skolstart

nu har jag börjat skolan. i en tjejklass! and i don't mean att det är för några killar eller ingen värd att vila ögonen på, utan det är verkligen en tjejklass haha.

skolan är mysigt, sådär så man trivs när man kommer in. lärarna verkar skitbra.

nackdelen är restiden, att man måste pendla. tar längre tid än jag trodde. inte så kul i vinter.

och inte så kul att sitta bredvid nån som luktar illa som jag fick göra på hemvägen idag. men vad gör man. det var bara att försöka låta bli att andas och vrida kroppen i jävligt oergonomiska vinklar för att få näsan så långt bort från honom som möjligt och se obesvärad ut och inte låtsas om att killen på andra sidan gången förmodligen trodde att jag satt vänd ditåt för att kolla in honom. för han kollade på mig lite för många gånger bara för det.

stay with me

sov skitdåligt inatt, drömde konstiga drömmar igen om precis det jag inte vill drömma om. i drömmen är jag alltid en sån hemsk person, och elak. undrar om jag skulle vara sådär elak i verkligheten med om jag fick chansen.. kanske dags att gräva ner stridsyxan nu...

idag börjar jag skolan. dagen till ära åt jag en macka med prickig korv på till frukost. så om ca 15 min är det dags att traska ner till resecentrum och sen bär det av mot linköping :)